Home Вести, ТОП ВЕСТИ Еве која намирница го храни ракот, а ние секојдневно ја консумираме
ВестиТОП ВЕСТИ

Еве која намирница го храни ракот, а ние секојдневно ја консумираме

Многубројни истражувања покажале дека обработениот шеќер кој се наоѓа во газираните сокови и разни благи ги потхрануваат ќелиите на ракот и од нив стануваат поотпорни.

Наместо нив изберете овошје или мед кои содржат здрави шеќери.

Исто така препорачливо е да се избегнува и брзата храна како и сојата, бидејќи ја нарушува ph вредноста, а сево ова да се замени со зеленчук и храна богата со витамини.

Author

contact_y486kw18