Home Вести, ТОП ВЕСТИ Дали ја правите ОВАА ГРЕШКА кога јадете јагоди?
ВестиТОП ВЕСТИ

Дали ја правите ОВАА ГРЕШКА кога јадете јагоди?

Поради ова јагодите веќе не се здрави! Сите знаеме дека овошјето е здраво, но понекогаш дури и најздравата намирница успеваме да ја уништиме и претвориме во не баш здрав оброк.

Имено, колку пати сте јаделе јагоди во комбинација со шеќер? Многу пати. Со тоа додавате и непотребни калории, поради што јагдоите престануваат да бидат една од најздравите намирници на светот.

И потоа веќе не можат да дојдат до израз сите позитивни страни и бенефити кои овошјето ги има на нашето здравје.

Секоја лажичка шеќер се дополнителни 16 калории, и тоа можеби не звучи многу, но некои луѓе не додаваат само лажичка, туку повеќе. И тоа е огромна грешка.

Author

contact_y486kw18